In juni 2016 opende tearoom, brasserie en feestzaal Witsoone in het landelijke Krombeke de deuren. Maar waar komt de naam ‘Witsoone’ eigenlijk vandaan? En wie zijn de mensen achter het restaurant in hartje Westhoek?


Waar komt de naam ‘Witsoone’ vandaan?

De naam ‘Witsoone’ is afgeleid van een van de vele legendes die Krombeke rijk is: Ridder Cornelius Witsoone dwaalde drie dagen en drie nachten door de bossen tussen Poperinge, Krombeke, Proven, Watou, Westvleteren en Woesten, zonder de uitgang te kunnen vinden. Toen hij op het punt was gekomen, dat hij van honger en dorst zou sterven, nam hij in zijn angst zijn toevlucht tot de Heilige Maagd en Moeder Gods Maria. Nauwelijks nadat hij aan de Heilige Maagd hulp gevraagd had, hoorde hij de klok van Krombeke luiden. Hij geraakte aan de rand van het woud en was gered….. Cornelius wou God en de Heilige Maagd voor deze weldaad bedanken en legde uit dankbaarheid vast dat er in de kerk van Krombeke een eeuwigdurend jaargetij zou plaatsvinden en tegelijkertijd zouden er broden worden uitgedeeld aan de armen. Tevens gaf hij de opdracht dat zolang Krombeke zou bestaan, éénmaal daags, de klok zo dikwijls zou luiden, als hij uren in het woud gedoold had, 72 keer dus.


Wie zijn de mensen achter het restaurant?

Wanneer u restaurant Witsoone in Krombeke binnenstapt, maakt u eerst kennis met de gastvrouw van eigen bodem. Na haar studies aan de Mercator Hogeschool Gent keerde gastvrouw Eveline terug naar haar geboorteplaats Poperinge. In november 2004 stapte ze in het huwelijksbootje met de Vilvoordse kok Benny die zijn passie voor koken en lekker eten perfectioneerde aan de Hotel-en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Na het behalen van zijn diploma deed Benny extra ervaring op in een bio-restaurant in het Heuvelland en bij een cateraar in de Westhoek.


Voor ze samen hun restaurant in het West-Vlaamse Krombeke openden, gingen Benny en Eveline aan de slag als ‘koks aan huis’. Een ervaring die inmiddels uitgroeide tot een volwaardige cateringdienst met tal van opties voor privéfeesten, huwelijken, babyborrels en bedrijfsevenementen.

Wilt u graag zelf eens proeven van de lekkere kookkunsten van kok Benny? U laten bedienen door de charmante gastvrouw Eveline? Reserveer nu uw tafel en geniet met volle teugen!