Misschien begon ons verhaal wel in uw keuken!

Voor ons, Benny en Eveline, begon het immers allemaal in 2008 als ‘koks aan huis’. We kwamen gewoon bij u thuis langs met alle ingrediënten voor een geslaagd menu onder familie of vrienden. Samen culinair genieten zonder zorgen én… zonder afwas!


Van koks aan huis naar een eigen fornuis

Maar verandering van spijs doet eten, niet? Daarom openden we in 2016 onze eigen tearoom, brasserie en feestzaal Witsoone in Krombeke. Waar die naam vandaan komt? Witsoone is afgeleid van een van de vele legendes die Krombeke rijk is: Ridder Cornelius Witsoone dwaalde drie dagen en drie nachten door de bossen tussen Poperinge, Krombeke, Proven, Watou, Westvleteren en Woesten, zonder de uitgang te vinden. Bijna dood van honger en dorst, nam hij in zijn angst zijn toevlucht tot de Heilige Maagd en Moeder Gods Maria. Meteen daarop begon de klok van Krombeke te luiden. Zo raakte hij aan de rand van het woud en was hij gered…

Omdat we het lokale ook in onze keuken weten te appreciëren, vonden we een lokale naam wel toepasselijk. Ook nu we de deuren van het restaurant achter ons dichtgetrokken hebben. Want zelfs al doorkruisen we opnieuw het hele land, Het West-Vlaamse Poperinge is voor ons nooit veraf. Het is de geboorteplaats van Eveline, haar thuishaven waarnaar ze terugkeerde na haar studies. Benny studeerde aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge, een autoriteit op het vlak van gastronomische opleidingen. Na het behalen van zijn diploma deed Benny extra ervaring op in een bio-restaurant in het Heuvelland en bij een cateraar in de Westhoek.


Van een vast fornuis naar de mobiele kombuis

Ook catering is nooit veraf geweest. Zelfs met een eigen restaurant bleven we de catering verzorgen voor heel wat babyborrels, communies, huwelijken en events van bedrijven en verenigingen. Gedurende periodes met strengere coronamaatregelen waren afhaalmenu’s dan weer de enige optie om bij u over de vloer te komen. Zo blijven we het voortaan ook doen!

De ‘koks aan huis’ van weleer, groeiden inmiddels uit tot een volwaardige cateringdienst met tal van opties voor privéfeesten en bedrijfsevenementen. En op bijzondere (feest-)dagen, de mogelijkheid om bijzonder te genieten van onze afhaalmenu’s met seizoensgebonden producten.